frokost rett bacon og amerikanske pannekaker

Av | 10. januar 2025

Ingredienser

Antall porsjoner

Pannekaker

Tilbehør

  • 2 sslønnesirup eller nyrørt syltetøy
  • 4 ssvalnøtter

Slik gjør du det

  1. Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.
  2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.
  3. La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
  4. Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 – 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade.

amerikanske pannekaker, som serveres til frokost i USA, gjerne med lønnesirup.

Tidlige amerikanske pannekaker ble laget med bokhvete eller maismel. Pannekaker i amerikansk stil, slik vi tenker på dem i dag, ble sannsynligvis til på 1700-tallet. Nederlandske nybyggere brakte sin versjon av pannekaker til Amerika, hvor de raskt ble etterspurt.

total pris

219 kr

kilder

Amerikanske Pannekaker – Oppskrift fra TINE Kjøkken

Amerikanske pannekaker – populære oppskrifter med …