hvor kommer sushi fra? japan.

Ingredienser
Sushiris
- 350 gr sushiris (ukokt)
- 2 ss sukker
- 0,5 ts salt
- 0,5 dl riseddik
Nigiri
- 400 g laks , tunfisk eller kveite
- sushiris
- 2 ts wasabi
Slik gjør du
- 1 Sushiris: Kok sushirisen etter anvisningen på pakken. Bland ut sukker og salt i riseddiken og vend inn i risen.
- 2 Nigiri: Skjær fisken i tynne skiver med en skarp kniv
- 3 Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann, så risen ikke kleber på fingrene. Ta en porsjon med sushiris.Tips!Bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang.
- 4 Form risen til en oval ball. Bitene skal ikke være større enn at de oppskårne fiskeskivene går litt ned på kantene.
- 5 Legg litt wasabi på risballen og legg så fileten over risballen.
- 6 Form biter ved å presse langs siden og på toppen slik at risen og fileten fester seg til hverandre.
- 7 Legg nigiribitene pent på et fat og server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.
kilde Hjemmelaget nigiri | Sushi | Oppskrift | Meny.no
pris 330 kr
