Ingredienser
Antall porsjoner
Pannekaker
- 50 g TINE® Meierismør
- 2 ½ dl TINE® Helmelk 3,5 % fett eller Tinemelk® Økologisk Helmelk
- 2 stk egg
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 1 ss sukker
Tilbehør
- 2 sslønnesirup eller nyrørt syltetøy
- 4 ssvalnøtter
Slik gjør du det
- Smelt smør og tilsett melk. Så visper du i egg.
- Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.
- La pannekakerøren stå og svelle i ca. 15 minutter. Dette er viktig for at røren skal få rett konsistens.
- Stek pannekaker, ca. 15 cm i diameter (ca. 1,5 – 2 ss røre per pannekake). Etter at røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade.

amerikanske pannekaker, som serveres til frokost i USA, gjerne med lønnesirup.
Tidlige amerikanske pannekaker ble laget med bokhvete eller maismel. Pannekaker i amerikansk stil, slik vi tenker på dem i dag, ble sannsynligvis til på 1700-tallet. Nederlandske nybyggere brakte sin versjon av pannekaker til Amerika, hvor de raskt ble etterspurt.
total pris
219 kr
kilder
Amerikanske Pannekaker – Oppskrift fra TINE Kjøkken
Amerikanske pannekaker – populære oppskrifter med …

