sushi oppskrift nigiri

Av | 10. januar 2025

hvor kommer sushi fra? japan.

Ingredienser

Sushiris

  • 350 gr sushiris (ukokt)
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 dl riseddik

Nigiri

  • 400 g laks , tunfisk eller kveite
  • sushiris
  • 2 ts wasabi

Slik gjør du

  • 1 Sushiris: Kok sushirisen etter anvisningen på pakken. Bland ut sukker og salt i riseddiken og vend inn i risen.
  • 2 Nigiri: Skjær fisken i tynne skiver med en skarp kniv
  • 3 Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann, så risen ikke kleber på fingrene. Ta en porsjon med sushiris.Tips!Bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang.
  • 4 Form risen til en oval ball. Bitene skal ikke være større enn at de oppskårne fiskeskivene går litt ned på kantene.
  • 5 Legg litt wasabi på risballen og legg så fileten over risballen.
  • 6 Form biter ved å presse langs siden og på toppen slik at risen og fileten fester seg til hverandre.
  • 7 Legg nigiribitene pent på et fat og server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

kilde Hjemmelaget nigiri | Sushi | Oppskrift | Meny.no

pris 330 kr