
Du trenger:
125 g meierismør
1 boks søt kondensert melk (400 g)
150 g brunt sukker
1 ss lys sirup
100 g mørk sjokolade
1/2 ts salt
1/2 ts vaniljeessens
50 g hvit sjokolade
Slik gjør du:
1: Finn frem en kjele med tykk bunn og en tresleiv, og smelt smøret på middels lav varme.
2: Tilsett boksen med kondensert melk, sirup og brunt sukker. Rør alt sammen, og skru opp varmen litt. La blandingen småkoke (det skal bare kommer små luftbobler) i 15 minutter. Rør godt hele tiden, så det ikke brenner seg.
3: Skru av stekeplaten når alle sukker-kornene er smeltet bort. Knekk den mørke sjokoladen i biter. Rør rundt til sjokoladen har smeltet helt inn i blandingen.
4: Finn frem en form med flat bunn, og dekk bunnen og sidene med bakepapir. Hell røren oppi formen.
5: Smelt den hvite og mørke sjokoladen i hver sin bolle over en kjele med glovarmt vann. Bruk en skje til å legge runde, avlange klatter utover fudgen. Bruk noe spisst til å «trekke» i haletuppen på spøkelsene. Dypp spissen på en spisepinne i den mørke sjokoladen, og tegn på øyne og gapende munn.
6: Sett formen i kjøleskapet i minst fire timer, så fudgen stivner. Bruk en skarp kniv til å skjære den opp i biter.
Oppskriften er hentet fra Aftenposten Jr. nr 42 2025
